anadoluverumelimedya.com

Nazlıaka: GES Devredildi Zaafiyet Başladı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Ankara’daki patlamadan sonra Türkiye’de bir istihbarat zaafı olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını söyledi. AKP iktidarının “hükümet etme” yeteneğini kaybetmesi nedeniyle ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini savunan Nazlıaka “Balık baştan kokar. Cumhurbaşkanı ile başbakan, başbakan ile içişleri bakanı hükümet ile cemaatler çatışma noktasına geldiyse her türlü zaafiyet oluşur” değerlendirmesi yaptı.

Reklam alanı

Nazlıaka Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde  “TBMM, Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu Başkent Ankara güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu illerimizdendir. Buna karşın Başkentte son beş ayda 3 büyük bombalı saldırı gerçekleşmiş, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralanmıştır. Neden önlem alınamıyor”dedi.

Hükümetin her defasında “gerekli önlemler alınıyor, yeni güvenlik konsepti uygulamasına geçilecek” ve benzeri açıklamalarına rağmen elim olayların devam ettiğini anımsatan  Nazlıaka  “Bu durum emniyet ve istihbarat birimlerinin gerekli önlemleri almakta yetersiz kaldığını göstermektedir.

Yeni terör olayları yaşanacağı kaygısı giderilemediği gibi güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı algısı Ankaralılarda hakim olan duygudur. Bu durum Ankara’da kent yaşamını etkilediği gibi vatandaşlarımızın psikolojisini de bozmaktadır. Son bir yılda ülkemizde yaşanan terör olayları dinleme ve istihbarat denilince akla gelen ilk kurumlardan biri olan kısa adıyla “GES” Genelkurmay Elektronik Sistemleri biriminin MİT’e devrinden sonra istihbarat zafiyeti oluştuğu iddialarını güçlendirmiyor mu? Bu kurumun yeniden önceki statüsüne dönüştürülmesi düşünülüyor mu?diye sordu.

Nazlıaka 2011 yılından itibaren yıllara göre ülke genelinde yapılan terör saldırı sayısının ne olduğunu olayların hangi tarihte nerelerde gerçekleştirildiğini ve bu eylemlere katılan, ele geçirilen ya da etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu sayısının da açıklanmasını istedi

http://www.yakinplan.com/siyaset/nazliaka-ges-devredildi-zaafiyet-basladi/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.