anadoluverumelimedya.com

Atamalar alt-üst ilişkisini bozdu

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

Reklam alanı

Ankara Emniyeti’ndeki bu durum, beş gün önce “vekaleten” görev yapan Hakan Arıkan’ın istifa etmesi ile ortaya çıktı. Arıkan’ın yerine, “vekaleten” Emniyet Müdür Yardımcısı Yaman Ağırlar getirildi. Yaman Ağırlar, 3 yıldızlı 2. sınıf Emniyet Müdürü.

Oysa Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki dört yıldızlı 1. sınıf emniyet müdürü bulunuyor; Demir Alemdar ve Bülent Kantar’ın her ikisi de 4 yıldızlı müdür. Böylece, 3 yıldızlı müdürün emrine, 4 yıldızlı emniyet müdürleri verilmiş oldu. Ankara emniyetinde teamüle uymayan bu “garip” atama, tam da son Ankara saldırısından önce yaşandı.

NUMAN KURTULMUŞ “VEKİL ASİL GİBİDİR” DEMİŞTİ

Ankara’da pazar günü gerçekleşen saldırının ardından Ankara Emniyeti’ndeki “vekaleten” yönetim durumu Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’a sorulmuş, Kurtulmuş “vekil asil gibidir” yanıtını vermişti. Bu sözlerle Kurtulmuş, 2. sınıf Emniyet Müdürü’nün altında ondan daha rütbeli, 1. sınıf dört yıldızlı bir müdürün çalıştırılmasının da doğal olduğu mesajını vermişti.

EMNİYET’TE SIKINTIYA YOL AÇAR

Emniyet kaynakları, 3 yıldızlı bir müdürün altında, ondan çok daha kıdemli ve rütbeli müdürlerin bulunmasının, işleyişte büyük sıkıntı yaratacağını, Emniyet Müdürü’nün, aslında kendisinden üstte olan müdürlere talimat vermekte zorlanacağına dikkat çekiyorlar.

KORGENERALİN EMRİNE ORGENERAL VERMEK GİBİ…

Eğer alt-üst rütbenin yönetim şemasında büyük önem taşıdığı Türk Silahlı Kuvvetleri ile bir benzetme yapılabilirse, Ankara Emniyeti’ndeki durum, dört yıldızlı orgenerallerin, üç yıldızlı bir korgeneralin emrine verilmesiyle açıklanabilir.

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/atamalar-alt-ust-iliskisini-bozdu-1137002/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.