anadoluverumelimedya.com

ANTALYA BAROSU AYAĞA KALKTI!

Antalya Barosu’ndan Bahçeli’ye istifa çağrısı

ANTALYA Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Ankara’daki bombalı saldırıdan siyasi iktidarın sorumlu olduğunu belirterek,
 “7 Haziran seçimlerinden sonra o sandıktan çıkan mesajı doğru anlamayıp bizi bu iktidara mahkum eden sözde muhalefet partileri de en az iktidar kadar bu işlerde sorumludur. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve muhalefet partisi liderleri istifa etmeli” dedi.
Antalya Barosu yönetimi ve avukatlarının yoğun katılımıyla Baro Başkanlığı’nda Ankara’daki bombalı saldırı nedeniyle açıklamada bulunuldu.
 
 ‘Biz Alışmayacağız, Siz İstifa Edin’ çağrısı yapılan açıklamada Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Haziran seçimleri sonrasında bir anda artan terör saldırılarının, başkentin merkezinde patlatılan canlı bomba eylemiyle devam ettiğini söyledi.
Üzüntülü, kaygılı ve kızgın olduklarını belirten Bacanlı, “İstihbarat birimlerimiz iflas etmiştir. Terör saldırılarını kınamakla yetinen siyasal iktidar ve diğer siyasi partiler kanaatimizce çaresiz haldedir. Hatalı dış politika ve yöneticilerimiz tarafından sürekli gündeme getirilen savaş çığlıkları ülkemizi kaosa sürüklemektedir” dedi.
SORUMLU TÜM YETKİLİLERE İSTİFA ÇAĞRISI
Siyasi iktidara yakın bir gazetecinin, ‘terör olaylarına bu ülkenin artık alışması gerektiği’ sözünün gelinen son nokta olduğunu dile getiren Baro Başkanı Bacanlı, “Ülkemiz iç savaşa giderken biz Antalya Barosu olarak alışmayacağız. Ambulanslardan önce gelen yayın yasaklarına alışmayacağız, vatandaşlarımız, askerlerimiz şehit olurken televizyonlarda yayınlanan anlamsız ve gereksiz dizilere alışmayacağız.
 Ülke yangın yeri olmuşken, anayasa değişiklik tartışmalarına, başkanlık sistemi zorlamalarına alışmayacağız. İstihbarat zafiyetlerine alışmayacağız. Teröre ve destekçisi siyasal partilere alışmayacağız. Canlı bomba teröristinin cenazesine giden milletvekiline alışmayacağız. Kavgalarla birbirlerine hakaret ederek gündem değiştiren cumhurbaşkanı ve siyasal parti liderlerine alışmayacağız.
Korkmuyoruz, sesleniyoruz, sorumluluğu ve dahili olan tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ öğüdü bizim aydınlığımız olmuştur. Bunu unutturmaya çalışanlara alışmayacağız” diye konuştu.
DEMOKRASİLERDE BUNUN ADI İSTİFADIR
Sorumluluğun siyasi iktidarda olduğunu da belirten Bacanlı, artık sokak ve caddelerimizin güvenli olmaktan çıktığını söyledi. Aslında o bombalar, hançerlerin Türk milletinin kalbine saplandığını kaydeden Bacanlı, bombaların patlatıldığı Güvenpark, askeri servis araçlarının kalktığı alanların tesadüf seçilmediğini dile getirdi. Yine aynı şeylerin yaşanacağı, kısmen bilgilendirme yapılacağını anlatan Bacanlı,
“Ben ölü ve yaralı sayısının da daha fazla olduğu kanaatindeyim. Yine birlik beraberlik çağrıları yapılacak, ülke bölünmenin eşiğine gelmiş, iç savaş yaşıyoruz, örtülü birlik ve beraberlik çağrılarıyla bu süreç atlatılmaya çalışılıyor. Yine son derece üzgün tavırlarla bu işi gerçekleştiren faillerin bulunacağı vs öğütler dinleyeceğiz. Burada bu işin siyasi sorumlularının, siyasi sorumluluğu alma noktasındaki demokrasilerde bunun adı istifadır” dedi.
BAHÇELİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI
7 Haziran seçimlerinden sonra o sandıktan çıkan mesajı doğru anlamayıp, doğru algılamayıp, kendilerini bu iktidara mahkum eden ‘sözde’ muhalefet partilerinin de en az iktidar kadar bu işlerde sorumlu olduğunu da söyleyen Bacanlı,
Başta o süreci iyi yönetemeyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli olmak üzere ve başkanlık divanının, bu işte sorumlu olan herkesin ülke idare etme, siyaset üretme becerisi ve sahibi olmayan herkesin, ismini saydıklarım da dahil derhal istifa etmesini ve muhalefet partilerinin kendi partilerinin önünü açmasını, ondan sonra verilecek mücadeleyle Türkiye’de bir iktidar, kan ve politika değişikliği yapılması, ortaya konması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Reklam alanı

DHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.