anadoluverumelimedya.com

Pasinler Ovasında 5 Bin Ton Patates Satılmayı Bekliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr.Kamil Aydın TBMM’de Genel Kurul Konuşmaları sırasında Bölgenin sorunlarını dile getirdi.

Reklam alanı

Milletvekili Aydın konuşmasında; Sayın Bakan, sizin de benimde temsilcisi olduğumuz Türkiye’nin en yoksul bölgesi olan Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu adına bir soru sormak istiyorum. Maalesef zor şartlarda tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.

Altı ay içeride tutuyor besici oradaki hayvanını, tarımda da bir defa, senede bir mahsul alan bir bölgedeyiz. Dolayısıyla zaten ekilen şey patates, pancar ve biraz da ayçiçeği. Dolayısıyla bana gelen bir notu iletiyorum, çok acil bir durum. Pasin Ovası büyük bir ova, orada patates üretimi çok yoğun. Şu anda orada 5 bin ton civarında patates elde kalmış. Biray içerisinde tüketime yönlendirilmediği takdirde ya da alım satım olmadığı takdirde çürüyüp çöpe gönderilecek.

Malumunuz, tohum ve gübre fiyatları da yüksek. Bu insanların seneye tekrar ürettiklerinin karşılığında yeniden üretimi teşvik etmek için bu konuda yardımlarınızı istiyoruz. Aynı sıkıntı süt üreticileri için de geçerli. Yani üç beş kuruş birazcık şey arttı diye sütü indirmenin âlemi yok.” diyerek bu konuda yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

http://haberiniz.com.tr/haber/politika/224402/pasinler-ovasinda-5-bin-ton-patates-satilmayi-bekliyor.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.