anadoluverumelimedya.com

Rusya’dan ‘1915 Olayları’ kararı…

Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, 25 Kasım 2015 tarihli yasa tasarısı hakkında bilgi veren Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Rusya hükümeti ve Anayasa Mahkemesi’nden onay gelmediğini açıkladı.

Ermeni haber ajansı Rusanminfo’ya konuşan Leviçev, “Parlamento olarak biz Rusya hükümetinden 8 Şubat tarihine kadar onay bekledik. Ancak yasanın oylamaya alınması için yeşil ışık gelmeyince 9 Şubat tarihinde yasa zaman aşımı yüzünden geri çekildi. Hükümetin yasa tasarısına onay vermemesine gerekçe olarak Rusya yasalarında etnik kökenli suçlara ceza verilmesi maddesinin zaten bulunuyor olması gösterildi. Rusya Anayasa Mahkemesi de tasarı için olumsuz görüş bildirdi” dedi.

“HİÇBİR SOMUT VERİ YOK”
Leviçev, “Mahkeme olumsuz sonuca gerekçe olarak, tasarıda soykırımla ilgili hiçbir somut verinin yer almaması ve Rusya’da inkârın yaygın bir kanı olmamasına vurgu yapıldı” diye konuştu.
Rusya’da gündemden düşen ‘soykırımı inkar yasa tasarısı’ astronomik cezalar içeriyordu. İki siyasi parti tarafında hazırlanan yasada 12 bin ile 20 bin TL arasında para cezasıyla 3 yıldan 5 yıla kadar hapis de öngörüyordu.(sözcü)
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.