anadoluverumelimedya.com

Avrupa Birliği Azerbaycan’ın üyeliğini istiyor

Avrupa Komisyonu üst düzey yetkililerinden Yanez Kopach Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Azerbaycan’ı üye ülkeler arasında görmek istediğini belirtti.

Reklam alanı

Komisyonu üst düzey yetkililerinden Yanez Kopach Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Azerbaycan’ı üye ülkeler arasında görmek istediğini belirtti.
Avrupa Komisyonu Enerji Birliği Sekreterliği Başkanı Yanez Kopach Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Azerbaycan’ı AB Enerji Birliği’ne üye ülkeler arasında görmek istediğini bildirdi.

Görüş zamanı taraflar şimdiki işbirliği seviyyesini ve gelecek perspektiflerini değerlendirdiler. Bunun dışında Azerbaycan’ın Avrupa enerji güvenliğinin sağlanmasında önemi vurgulandı.

Azerbaycan’ın kendi enerji ihtiyaclarını tamamen karşıladığını ifade eden Bakan, “Şu an Azerbaycan’ın enerji alanında öncelik, harcamaları azaltarak enerji etkinliğini artırmak. Bu nedenle ülkede 2 devlet programı oluşturuldu. Bu konuda Enerji Birliği’nin yardımları etkili olabilir” dedi.

AB Yetkilisi Enerji Birliği’nin Azerbaycan’a teknik destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Kaynak: HaberAzerbaycan.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.