anadoluverumelimedya.com

Eminağaoğlu’ndan Ankara’daki ‘hilafet toplantısı’ ile ilgili suç duyurusu!

Ankara, hilafet toplantısı, suç duyurusu, Laikliğe Çağrı Birlikteliği, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu

Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, ‘Laikliğe Çağrı Birlikteliği’ üyesi grup adına Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Ankara’da, 3 devrim yasasının yıl dönümünde hilafet toplantısı yaparak, hilafet ilan edenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılayanlar ve Atatürk’e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını” bildirdi.

Reklam alanı

“Toplantıya izin veren, müdahale etmeyen, yer tahsis eden Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma izni verilmesi, disiplin soruşturması açılması ve görevlerinden uzaklaştırılmaları için” İçişleri Bakanlığına başvuru yaptıklarını anlatan Eminağaoğlu, “Tüm siyasi partileri Anayasa’ya bağlı kalmaya, cumhuriyet ve niteliklerine, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Hizb-ut Tahrir yöneticileri” ile “soruşturmada ortaya çıkacak diğer ilgililer” şüpheli olarak gösterildi. Toplantıda “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama” ve “Atatürk’e hakaret” suçlarının işlendiğine yer verilen dilekçede, “konunun, terör suçları kapsamında da soruşturulması gerektiği” kaydedildi.

CHP’li Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Ankara’daki Hilafet çağrılı toplantıya ilişkin bir rapor hazırlayarak, CHP yönetimine sunacağı öğrenildi.

http://www.cagdasses.com/guncel/36161/eminagaoglundan-ankaradaki-hilafet-toplantisi-ile-ilgili-suc-duyurusu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.