anadoluverumelimedya.com

Diyarbakır’da halk timi iş başında!..

Başta Diyarbakır olmak üzere Şırnak ve Mardin’de PKK‘nın hendek ve barikatlarıyla hayatları alt-üst olan bölge halkı, birbirleriyle kenetlenerek teröristlerin sokaklarını ele geçirmesine artık fırsat vermiyor.

Reklam alanı

Hainler, geçtiğimiz gece Diyarbakır Bağlar Mahallesi 258. Sokak’ta barikat kurup hendek kazmaya başladı.

Akşam gazetesinden Veysel Koç’un haberine göre, aynı sokaktan 155 hattını arayan onlarca vatandaştan gelen ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin müdahalesiyle, teröristler kirli amaçlarına ulaşamadan kaçtı.

Böylece Bağlar Mahallesi ikinci bir Sur olmaktan kurtuldu.

“BİZİM HER İMKANIMIZ VAR”

Bağlar’ın esnaflarından M.B., mahalledeki okulun yakılmasıyla başlayan olayların ardından komşuların adeta birbirine kenetlenip teröristlere fırsat vermediğini belirterek şöyle konuştu:

“PKK’lı teröristler ‘sizi özgürleştireceğiz’ diye mahallemizi ele geçirmeye çalıştı. Biz zaten özgürüz ve her imkandan faydalanıyoruz. Onlar gelene kadar özgürdük ama artık esir gibiyiz. Olay gecesi herkes telefonla güvenlik güçlerini aradı. Teröristleri mahalleye sokmadı. Mahallemize ve memleketimize bir an önce huzur gelmesini istiyorum.” 

“GENÇLERİN BEYİNLERİNİ YIKIYORLAR”

Olayın yaşandığı mahallede 30 yıldan beri yaşadığını anlatan A.Z. ise açılan halk evlerinden şikayetçi. A.Z., “Bundan 10 yıl öncesine kadar mahallede herkes birbirini tanırdı. Şimdi farklı yerlerden gelen insanlar buralara yerleşti. Sonra halk evi diye bir yer açıldı. İçerisine gençler sürekli girip çıkıyor. Benim bir yakınımın da halk evine gittikten sonra fikirleri değişti. Bu halkevinde sanki insanların beyinlerini yıkıyorlar. Sonra kimisinin Suriye tarafına geçip Kobani de YPG saflarında çatıştığını, kimisinin de PKK’ya katıldığını duyduk. Yetkililerden gençlerimizi kandıran bu halkevinin kapatılmasını istiyoruz” diye konuştu.

http://www.mehmetciktv.com.tr/haber/16642/diyarbakirda-halk-timi-is-basinda.html#.VuGKaPmLS1s

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.