anadoluverumelimedya.com

Abdülkadir Selvi ABD’nin yeni PKK planını yazdı!

Abdülkadir Selvi, ABD’nin Irak’ın kuzey bölgesinde yer alan Ninova şehrinde  Şengal’in hemen bitişiğinde savaş uçaklarının iniş kalkışı için bir hava üssü hazırladığını açıkladı.

 

PKK’ya karşı büyük bir operasyon başlatan Türkiye’nin en önemli müttefiklerinden ABD’nin Peşmerge ve DEAŞ arasında PKK’dan oluşan tampon bölge inşa etmek niyetinde olduğunu aktaranSelvi, Musul’da başlayacak bir savaş için de şu tarihi verdi; Musul operasyonu için önemli tarih 25 Mart Cuma günü…

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Reklam alanı

ŞENGAL’DE YENİ BİR HAVA ÜSSÜ
Ama asıl önemli olan ABD, Şengal’in hemen bitişiğindeki bir hava üssünü genişletiyor. 1350 metrelik pisti, savaş uçaklarının iniş kalkışı için hazırlıyor.

ABD PKK’YI ŞENGAL’E YERLEŞTİRDİ
Bunu hemen İncirlik’e alternatif olarak düşünmek yerine, başka bir operasyon ve yeni bir üs bölgesi olarak değerlendirmek gerekiyor. PKK’yı Kandil’den sonra Şengal’e de yerleştiren ABD, kendi üssünün güvenliği için Peşmerge ve DEAŞ arasında PKK’dan oluşan tampon bölge inşa ediyor. Bu demektir ki ABD kalıcı.

İKİNCİ PLAN DEVREYE GİRİYOR
Şimdi ikinci bir planı devreye sokuyorlar. DEAŞ hem Irak’ta hem de Suriye’de var olabilen bir örgüt. Zaten Irak ve Şam İslam Devleti adını taşıyor. ABD’nin yeni stratejisi IŞİD’in Irak’la Suriye arasındaki bağını koparmak.

MUSUL OPERASYONU BAŞLIYOR
Musul operasyonun eli kulağında.Bu stratejinin iki ayağı var.
1-Irak’taki IŞİD’i Baaslaştırıp, sisteme dahil etmek.
2-Suriye’deki IŞİD’le ise mücadele etmek.

ABD MUSUL’DA BİLDİRİ DAĞITTI
Büyük Musul operasyonuna hazırlanan Amerikalılar dün şehrin üzerinden bildiri atarak, sivil halktan FM kanalı olan bir radyo temin etmelerini, buradan yapılacak duyurulara göre hareket edilmesini istediler.

TÜRKİYE MEZHEP SAVAŞINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR
Türkiye, Musul operasyonunun Şii-Sünni savaşına dönüşmemesi için DEAŞ’la mücadele amacıyla Bağdat’ta ve Erbil’de oluşturulan koordinasyon merkezi nezdinde çaba gösteriyor.
Musul operasyonuna bizim Başika kampında eğittiğimiz Sünni Araplarla Musul ve Telafer kökenli Türkmenlerin de katılması öngörülüyor. Çünkü bölgeyi çok iyi biliyorlar. Ayrıca Musul’dan sonraki ikinci hedef Telafer olacak.

25 MART’TA OPERASYON BAŞLIYOR
Bu arada Musul operasyonu için bir erteleme olmazsa 25 Mart Cuma gününün üzerinde duruluyor.ABD, Irak’ı 20 Mart 2003 tarihinde işgal etmişti. Mart ayı ABD için önemli demek ki…(milliyet)
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.