anadoluverumelimedya.com

Niğdeli Lise Öğrencileri Portatif Solar Sistemler Üretti

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü öğrencileri, bağladıkları güneş panelinin ürettiği enerji depolayan, çanta şeklinde portatif solar sistemler imal etti.

Reklam alanı

Güneş enerjisinin kullanım alanları arttıkça, yeni buluşlar da ardı ardına geliyor.

haberler.com’un haberine göre, Niğde’de çatıya yerleştirdikleri güneş enerji panelleriyle 4 yıldır kendi elektrik enerjisini üreten Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü öğrencileri,güneş enerjisi ile elektrik üreten çanta imal etti.

Bölüm şefi Umut Çelik, güneş enerjisiyle çalışan çantaların birinin 400, diğerinin ise 200 wattlık enerji depolama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde ederek elektriğin olmadığı yerler için öğrencilerin böyle bir projeyi hayata geçirdiğini belirten Bölüm Şefi Umut Çelik, güneş enerjisiyle çalışan çantaların birinin 400, diğerinin ise 200 wattlık enerji depolama kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Çantaları 500 TL’ye mal ettiklerini belirten Çelik, “Elektriğin olmadığı yerlerde, dağcılıkla, arıcılıkla uğraşan, kamp yapan vatandaşlarımız öğrencilerimizin yaptıkları bu çantaları ellerine alıp gittiği yerde elektrik üretip kullanabilirler” dedi.

Niğdeli Lise Öğrencileri Portatif Solar Sistemler Üretti

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.