anadoluverumelimedya.com

Akademisyenlerin arkasından KCK çıktı

Sözde akademisyenlerin imzaladığı ihanet bildirisinin ardından KCK’lı Bese Hozat çıktı.
Hozat’ın ‘Aydınlar özyönetimlere sahip çıksın’ sözleri sonrası, bildirinin yayımlandığı tespit edildi.

Reklam alanı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro’su “Barış İçinAkademisyenler İnisiyatifi” adlı ihanet bildirisini imzalayan 733 akademsiyen hakkında yürüttüğü soruşturmayı derinleştirdi.

‘DİRENİŞİ YAYIN’ ÇAĞRISI

PKK’nın güdümünde yayın yaptığı iddia edilen ANF News adlı internet sitesinde geçen 22 Aralık’ta ”Demokrasi güçleri ayaklanarak öz yönetimlere sahip çıkmalı” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat’ın “Hozat aydın ve demokratik çevrelere ve Kürtlere özyönetim ilanlarına sahip çıkma çağrısında bulundu. AK Parti’ye ait binalara ve yerlere saldırının meşru olduğunu belirten Hozat, ‘Bu kadar şiddetli katliam ve soykırım karşısında yapılan olan şey, her yerde mücadeleyi ve direnişi yükseltmek ve her yere yaymaktır’ dedi” şeklinde ifadeler kullanıldı.

AMAÇ TÜRKİYE’Yİ KÖTÜLEMEK

Hozat’ın bu sözlerle akademisyenlere talimat verdiği iddiası gündeme geldi. Savcılığın tespitlerine göre bu yazı PKK/KCK terör örgütünü meşrulaştırmaya yönelik yazıldı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası arenada zora sokmak amaçlandı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.