anadoluverumelimedya.com

Yanlış güzergahın maliyeti 480 milyon lira!

Ankara-Bursa arasında yapılacak olan hızlı tren projesi yanlış güzergah seçimi nedeniyle ertelendi. Projenin ertelenmesinin maliyeti 480 milyon lira oldu.

Reklam alanı

Projenin ertelendiğini CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında açıkladı. Kayışoğlu  temeli 2012’de atılan Ankara-Bursa arası Yüksek Hızlı Tren güzergahının 2016’da hizmete gireceğine dair verilen sözleri hatırlattı.Tarım Bakanı Faruk Çelik’in de Bursalı olduğunu kaydeden Kayışoğlu  “Sayın Bakan siz de bir Bursalısınız ve Yüksek hızlı Tren’in Balat İstasyonu’nun temel atma törenin de vardınız. O günkü konuşmalarda Yüksek Hızlı Tren’in 2016’da faaliyete geçeceği belirtiliyordu.

Ancak,  geçtiğimiz günlerde Bursa Valisi, bu projenin çöpe atıldığını açıkladı. Yeniden bir güzergah çalışması yapılacağını duyurdu. Bu proje için harcanan 480 milyon lira da böylece çöpe gitmiş oldu. Bunun sorumlusu kim? dile sordu

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bakan Çelik’e Türkiye Jokey Kulübü’nün son üç ayda 150 çalışanını işten çıkardığını, yaşanan bu çıkışların gerekçesinin de  açıklanmasını istedi.

http://www.yakinplan.com/ekonomi/guzergahtan-vazgecildi-480-milyon-lira-cope-gitti/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.