anadoluverumelimedya.com

Muhalifler üç koldan sahaya inmeye başladı

CHP’nin Olağan Kurultayı’nın üzerinden 1 ay geçmeden parti içi muhalefet üç ayrı koldan harekete geçti. Deniz Baykal’ın ‘parti iyi yönetilmiyor’ çıkısından sonra Muharrem İnce çalışmalara başladı. Ümit Kocasakal da arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirme toplantısından sonra mücadeleye devam kararı aldı

Reklam alanı

16-17 Ocak’ta toplanan 35. Olağan Kurultaya rağmen CHP’nin mevcut yönetimini değiştirmeye dönük arayışlar başladı. Aydınlık’ta Zihni Erdem’in, “CHP yönetimine karşı ilk ciddi çıkış”ın, “bugüne kadar CHP içindeki muhalif hareketlerden uzak duran ve adeta Kılıçdaroğlu yönetimine destek veren Deniz Baykal’dan geldi”ğini belirten haberine göre, “Baykal, önce katıldığı bir televizyon programında ardından da CHP’nin kapalı grup toplantısında ‘CHP’nin iyi yönetilemediğini’ belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.

BAYKAL ARTIK SUSMAYACAK

Genel Merkez taraftarlarının “Açıklamaların partiye zarar veriyor” diyerek tepki gösterdikleri Baykal’ın açıklamalarını sürdüreceği öğrenildi. Baykal’ın bugün de Haber Türk’te katılacağı programda parti yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürmesi bekleniyor.

CHP’de 1 Kasım seçimleri sonrasında olağanüstü kurultay için imza kampanyası başlatan ancak yeterli sayıya ulaşamayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 35. Olağan kurultayda “Partideki mevcut yapının demokrasicilik oyununa meşruiyet kazandırmamak, yanlışlara, olumsuzluklara tersinden katkı sağlamamak” gerekçesiyle aday olmadığını açıklamıştı. İnce ve arkadaşları da kurultaydan hemen sonra arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları değerlendirmeden sonra “1 Kasım seçimlerinden sonra CHP tabanındaki karamsar havayı dağıtmak ve yılgınlığı ortadan kaldırmak için alanlara çıkmaya” karar verdi.

İNCE’DEN TOPLANTILAR

İnce, hafta sonu CHP’nin en yüksek oy aldığı bölge olan Trakya’ya gitti. İnce, Çorlu’da yapılan kapalı solan toplantısına partililerle sohbet etti. Bu toplantıya İnce’ye yakınlığıyla bilenen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

İnce ve arkadaşlarını Türkiye’nin değişik bölgelerinde benzer toplantılar düzenleyecekleri öğrenildi.

KOCASAKAL CEPHESİ…

Kurultay öncesi partiye yönelik açıkladığı “Manifesto” ile dikkatleri çeken ancak kurultayda aday olmayan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve arkadaşları, kurultayın ardından Ankara’da biraraya gelerek değerlendirme yaptı. Edinilen bilgiye göre Kocasakal ve arkadaşları “mücadeleye devam kararı” aldı. Kocasakal’ın bu aşamada resmen aday olarak ortaya çıkmayacağı ancak, ülke sorunları ve çözümüne ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceği kaydedildi.

 ‘MHP’DEKİ DEĞİŞİKLİK CHP’DE TSUNAMİ YAPAR’

Bu arada, CHP’li muhaliflerin MHP’deki olağanüstü kurultayla ilgili gelişmeleri yakından izledikleri öğrenildi. CHP’li bir muhalif, “MHP’deki olağanüstü kurultay süreci bizim için de çok önemli. Eğer MHP’de bir olağanüstü kurultay toplanırsa ve Devlet Bahçeli değişirse bu durum, CHP’de tsunami etkisi yaratır. Eğer, Meral Akşener ve Ümit Özdağ gibi isimlerden biri genel başkan seçilirse, CHP’nin kentli seçmenlerinin bir kısmı bu partiye kaymasına yol açabilir. Bu durum, bizi üçüncü parti konumuna düşürür. Bu nedenle MHP’deki kurultay bizim çok önemli. MHP’de genel başkan değişikliği CHP’deki fay hatlarını da tetikler” görüşünü savundu.

http://www.kivilcimhaber.com/News.aspx?id=944

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.