anadoluverumelimedya.com

Birinci olmaya ramak kaldı: Çalışan kadınlar için Türkiye sondan ikinci

Diken’in haberine göre;  araştırmada, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında kadınlar için en iyi ve en kötü çalışma şartlarına sahip ülkeler sıralandı. Listede bir numaralı ülke 82.6 puanla İzlanda olurken, onu sırasıyla Norveç, İsveç ve Finlandiya takip etti.

Reklam alanı

Türkiye: Güney Kore’den sonra sondan ikinci

Türkiye, OECD üyesi 29 ülke arasında Güney Kore’nin ardından kadın için çalışma şartları en kötü ülke oldu.

Raporda, Türkiye’de cinsiyetler arasındaki ücret farkının 2014 yılı ve sonraki dönemlerde yüzde 20.1’e kadar yükseldiği açıklanırken, şirket yönetim kurullarındaki kadın sayısının oranı yüzde 10’da kaldı. Parlamentoya giren kadın sayısının oranı ise 14.9 olarak verildi.

İzlanda’da kadın yöneticiler neredeyse yarı yarıya

Listenin birinci sırasındaki İzlanda’da şirket yönetimlerinde söz sahibi kadınların oranı yüzde 44’ü aşarken, parlamentodaki kadın milletvekillerinin oranı yüzde 41.3 oldu.

Kadınların iş yerinde eşit muamele görüp görmedikleri, annelik hakları, iş gücüne katılımları, yüksek öğretim durumları gibi verilerin baz alındığı rapordaki OECD ülkeleri şöyle sıralandı: İzlanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Macaristan, Fransa, Kanada, İsrail, Almanya, Avustralya, OECD ülke ortalaması, ABD, İtalya, Britanya, İsviçre, Japonya, Türkiye, Güney Kore.

http://siyasihaber2.org/birinci-olmaya-ramak-kaldi-calisan-kadinlar-icin-turkiye-sondan-ikinci

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.