anadoluverumelimedya.com

ORDU’DA YAPILAN TOPÇAM BARAJINDA SKANDAL HATA

ORDU’nun Mesudiye İlçesi’nden geçen ve Melet Irmağı üzerinde yapımına 18 yıl önce başlayan, 7 yıl önce de gövdesi tamamlanarak su tutmaya başlayan Topçam Barajı, 7.5 kilometre mesafeden Topçam Hidroelektrik Santrali’ne (HES) su aktaracak olan beton enerji tünelindeki su kaçağı nedeniyle üretime geçemedi.

Reklam alanı

18 YIL SONRA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

400 milyon TL’ye mal olan, yıllık 198 milyon kilowat saat enerji üretimi yaparak ülke ekonomisine yılda 198 milyon TL katkı sağlayacak baraj ve HES’in hala üretime geçememesi nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bilirkişi incelemesi yapıldı.

7 YILDIR SUYU TUTAMIYOR

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi’nden geçen Melet Irmağı üzerine, DSİ 7’nci Bölge Müdürlüğü tarafından baraj ve 3 üniteli HES kurulması için 18 yıl önce çalışma başlatıldı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde gövde yapımı 7 yıl önce gövdesi tamamlanarak su tutmaya başlayan 122 metre yüksekliğindeki Topçam Barajı’ndan, 3 üniteli Topçam HES’e suyu aktaracak 7.5 kilometre uzunluğunda beton kaplama enerji tüneli de bitirildi. Baraj ve HES inşaat kısmının geçici kabulü de 2011’de yapıldı.

http://www.haberartiturk.com/orduda-yapilan-topcam-barajinda-skandal-hata-58901h.htm

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.