anadoluverumelimedya.com

AYM Başkanı Zühtü Arslan’dan MİT çıkışı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan MİT’e olağanüstü yetkiler veren yasaya muhalefet etti.

Reklam alanı

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesini sağlayan karara imza atmasının ardından yandaş medyanın hedefine oturtulan AYM Başkanı Zühtü Arslan, MİT’e olağanüstü yetkiler veren yasaya da muhalefet etti. Arslan, muhalefet gerekçesinde, “Haberleşme hürriyeti vazgeçilmez bir haktır” dedi.

Asuman ARANCA / ANKARA

Anayasa Mahkemesi, MİT yasasının bazı maddelerini iptal ederken MİT’e verilen olağanüstü dinleme yetkisi maddesinin iptalini ise reddetti. Bu ret kararına Başkan Zühtü Arslan ile üyeler Engin Yıldırım, Alparslan Altan, Erdal Tezcan ve Emin Kuz muhalefet şerhi düştü. Bu maddelerin iptal edilmesi gerektiğini belirten muhalif üyeler, gerekçelerini şöyle açıkladı:

HABERLEŞME HÜRRİYETİ

Haberleşmenin gizliliğinin ihlali kişisel özerklik ve özgürlük alanına ağır bir müdahaledir. Buna müdahale, ancak belli meşru amaçların zorunlu kıldığı çok istisnai durumlarda ve ölçüde haklılaştırılabilir. Ancak, iletişimi denetleme yetkisinin kontrolsüz bir şekilde idari makamlara tanınması ve yetkinin kötüye kullanılması, bizatihi korunmak istenen değerleri ortadan kaldırabilecek sonuçlar doğurabilir..

http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=1119418

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.