anadoluverumelimedya.com

Türk Ordusu ileri derecede rahatsız!

Ankara’da meydana gelen terör saldırısından sonra Türk Ordusunun geniş katılımlı 4 kritik toplantı yapması ve gündemi eline alması Erdoğan ailesini tetikledi. Emine Erdoğan’ın “90 yıllık enkazı kaldırdık” diyerek Cumhuriyete direkt hakaret etmesinden sonra Tayyip Erdoğan’da “Dindar nesil” tartışmalarını tekrar gündeme soktu. Kulislerde tartışılan konu ise Genelkurmay’ın Cumhurbaşkanına ve Hükümete ciddi bir ultimatom verdiği yönünde.

Reklam alanı

Haberlinks. Com son günlerdeki gelişmeleri haber-analiz şeklinde inceliyor. İşte sorular :

– Genelkurmay Başkanlığı niçin ardarda geniş katılımlı toplantılar düzenliyor?
– Emine Erdoğan birdenbire niçin Cumhuriyet rejimine “enkaz” nitelemesi yaptı?
– Tayyip Erdoğan birkaç gündür niçin sürekli olarak “Dindar Nesil” demeye başladı?
– Hükümet ve Türk Ordusu arasındaki bağlar niçin iyice zayıfladı.
– Türk Ordusu teröre verilen açık desteklerden dolayı yaptırıma mı geçecek?

“Ensar Vakfı” çerçevesinde dindar nesil ve Cumhuriyetin temel değerlerine saldırılması Türk Ordusunun gündemi tamamen eline almasına karşı “beyaz kefenli” tabanın harekete geçirilmeye çalışıldığı yönünde tartışmalar sürüyor.

TÜRK ORDUSU İLERİ DERECEDE RAHATSIZ

Ankara’da meydana gelen terör saldırısından sonra Türk Ordusunun geniş katılımlı 4 toplantı yapması ve gündemi eline alması Türk Ordusunun teröre verilen desteğin meclis koridorlarına kadar yayılması sonucunda ileri derecede rahatsız olduğunu ortaya çıkardı. Gerek HDP’li belediyelerin terör örgütüne silah ve bomda sevkiyatında rol alması, gerekse mecliste bulunan HDP’li vekillerin teröre açıkça destek vermesi hatta Ankara bombacısını bir kahraman gibi anması ipleri kopardı. Bu arada Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine yönelik açıklamalar ve Başkanlık sistemi yönündeki atılımlar da orduyu rahatsız eden diğer gelişmeler. Muhalefete olan güvenin sarsılması ise bardağı taşıran son damla.

CUMHURİYETE AÇIK SALDIRI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “90 yıllık enkazı kaldırdık” sözleri ise bardağı taşıracak nitelikte. Emine Erdoğan’ın bu sözleri cumhuriyet rejimi karşıtı, osmanlıcı ve arapçı tabana bir mesaj niteliği taşıyor.

DİNDAR NESİL TEKRAR GÜNDEME GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerde gündeme sadece “Dindar nesil ” “Taraf olmayan bitaraf olur” gibi cümelelerle hitap etmesi ise AKP’nin yaygın tabanını tetiklemek ve Türk Ordusu ile çatıştırmaya çalışmak amacı olduğunu akla getiriyor.

SURİYE GÜNDEMİ

Genelkurmay Başkanlığının bir diğer rahatsızlğı ise daha önce geliştirilen bilinçsiz dış politikalar sonrasında Suriye’de gelinen kötü durum. Suriye’deki durumun Türkiye için artık açık ve yakın tehlike haline gelmesi Türk Ordusu’nun siyasi kurumlara karşı tamamen güvensiz hale gelmesine yol açtı.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1082451428480819&set=a.163741943685110.39821.100001479153996&type=3&theater

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.