anadoluverumelimedya.com

Cengiz İnşaat’a yasa işlemiyor

Cengiz İnşaat’a yasa işlemiyor
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş.’nin özelleştirilmesi kapsamında Oymapınar HES’i de alan Cengiz İnşaat’ın, yargının özelleştirmelerin iptaline karar vermesine rağmen Seydişehir Eti Alüminyum ve Oymapınar Barajı’nı kamuya iade etmediği ortaya çıktı
Cerattepe’de yargı kararını beklemeden maden arama çalışmalarını başlattığı için halkın tepkisini çeken Cengiz İnşaat’ın yargı kararına rağmen Seydişehir Eti Alüminyum ve Oymapınar barajını işletmeye devam ettiği belirtildi.
Cengiz İnşaat, Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. özelleştirmesi kapsamında Oymapınar HES’i de bedava almış ancak yargı özelleştirmelerin iptaline karar vermişti. Kararın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Cengiz İnşaat, Seydişehir Eti Alüminyum ve Oymapınar Barajı’nı kamuya iade etmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yargının Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı’nın Cengiz İnşaat’tan geri alınmasına karar verdiğini, bu tesislerin geri alınmasını engellemek için çıkarılan ikinci kanunun da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Cengiz İnşaat’a yargı kararlarının uygulanmadığını söyleyen Budak, konuyu TBMM’nin gündemine taşıdı. Cengiz İnşaat’ın son dönemde 3. havaalanı başta olmak üzere pek çok kamu projesini üstlenmesine dikkat çeken Budak, Maliye Bakanı’na “Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı, neden geri alınmamıştır?” diye sordu.
Budak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı’nın Cengiz İnşaat firmasından, yargı kararı uygulanarak ne zaman geri alınacağına ilişkin soruya 2 aydır yanıt alamadığını bildirdi. Budak, “Söz konusu Cengiz İnşaat olunca; Hükümetin bütün imkanları seferber edilerek bir koruma kalkanı oluşturulduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

CERATTEPE’YE ÇIKMAK İÇİN VALİLİĞE BAŞVURU
Yeşil Artvin Derneği dün Cerattepe’ye çıkmak için Artvin Valiliği’ne başvurdu. Artvin’de, yasal süreç tamamlanana kadar Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin çalışmaları durudurlmasına rağmen, Cerattepe’ye çıkış yasağı sürüyor. Diğer illerden gelen güvenlik güçleri de henüz kentten ayrılmadı. Yeşil Artvin Derneği bu duruma dikkat çekerek, Türkiye Barolar Birliği üyeleri ile gazetecilerin bulunduğu heyetin Cerattepe’ye çıkması için Artvin Valiliği’ne başvurdu. Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi Avukat Bedrettin Kalın, “Artvin Valiliği’ne bir dilekçe ile başvuruda bulunarak bir heyetin Cerattepe bölgesine çıkarak inceleme gezisi yapmak istediğini bildirdik. Türkiye kamuoyu ve Artvin’deki hemşerilerimiz merak içerisinde. Başbakan’ın sözü gereği orada bir faaliyet yapılıyor mu, durdu mu ve çevreye bir tahribat veriliyor mu bunu bilmek istiyoruz” dedi. Kalın, Ankara’da görüşme yapılırken Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nün maden şirketine yer tahsis etmesini de eleştirdi. Öte yandan önceki gece şirkete ait 3 aracın Cerattepe’den indiği öğrenildi.
Aydınlık

www.facebook.com/163571153808974/photos/a.163582320474524.1073741827.163571153808974/566747090158043/?type=3&theater

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.