anadoluverumelimedya.com

http://www.alternatifenerji.com/enerji-depolamada-milat-52-mwhlik-dev-depolama-tesisi/

Küçük Bir Ada, Dünya Çapında Dev Bir Proje

Hawai’ye bağlı küçük bir ada olan Kauai ‘deki Kauai Adası Dağıtım Şebekesi Kooperatifi (KIUC) enerji depolamada çok önemli bir projeye imza atıyor: SolarCity tarafından 2014 yılında kurulmuş olan bir Güneş Santralinden beslenecek olan sistemde Tesla Energy bataryaları kullanılarak, akşamki pik talep döneminde ihtiyaç duyulan enerji şebekeden değil, depolama tesisinden karşılanacak !

Reklam alanı

52 MWsaat (MWh) kapasitedeki bu sistem, KIUC’nin akşam en çok tüketim yaptığı 17:00-22:00 saatleri arasında ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacak. SolarCity tarafından kurulan 13 MW gücündeki solar santral sadece gündüz değil, depoladığı enerji sayesinde gece de KIUC’nin şebekeden bağımsız çalışmasına olanak sağlayacak.

Projelendirmesi ve izin süreçleri yaklaşık 1 sene devam eden ve önümüzdeki Nisan ayında devreye girmesi planlanan proje hakkında açıklama yapann KIUC CEO’su David Bissell “Kauai’deki ufak bir kooperatifin “enerji dönüşümü” alanında hem ülke hem de dünyada lider bir konuma bu kadar kısa bir sürede gelmesi bizi çok gururlandırdı” diye konuştu.

http://www.alternatifenerji.com/

 

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.