anadoluverumelimedya.com

Seçilmiş yazı: Oktay Yıldırım (ulusalkanal.com.tr)

Türk Ordusu sınırımızda bir PYD koridoru yaratılmaması için Azez yakınlarındaki PYD mevziilerini vurdu. Bu, Türk-Amerikan savaşı demekti. Çünkü ABD defalarca PYD’nin kara gücü olduğunu ve silah desteğinde bulunduğunu açıklamıştı. Öte yandan ABD planlarına karşı Suriye’yi desteklemek için bölgeye gelen Rusya ve Suriye de PYD’ye destek verdiklerini açıkladılar. Durum biraz karışık gibi görünüyor.

Reklam alanı

Haydi başlayalım…

Bundan yaklaşık 190 yıl öncesiydi.

İngilizler ve Ruslar, Ege ve Akdeniz’deki çıkarları bakımından birbirine karşı düşman konumdaydı ama her ikisi de Yunan bağımsızlığını destekliyordu.

Ne yapacağını şaşırmış bir haldeki Osmanlı Hariciyesi bir yandan ayrılıkçı Yunan ayaklanmalarını bastırmaya çalışırken, diğer yandan kendisine Ruslardan daha yakın gördüğü İngilizleri uyarıyor, Rus güdümünde bir Yunanistan’ın İngiltere’nin Akdeniz’deki etkisini tamamen yok edeceğini söylüyor, bu hareketi bastırmak için yardım istiyordu. İngiliz hariciyesinin bizim saflara verdiği cevap ibretlikti: “Biz bu Yunan ayrılıkçılığının Ruslardan kaynaklandığını ve amacının da Akdeniz’deki İngilizetkisini yok etmek olduğunu biliyoruz. Ama bu hareketi bastırmaya çalışıp düşmanlığını kazanmak yerine, Ruslardan daha çok destekleyip İngiliz güdümüne alacağız. Siz de bizi desteklerseniz, hem İngilizlerle daha iyi dost olursunuz hem de Rusya’nın sizin topraklarınızda daha fazla yayılmasını engellemiş olursunuz…”

http://www.ulusalkanal.com.tr/mevzubahis-vatandir-sabirsizlar-okumasin-makale,5207.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.