anadoluverumelimedya.com

Kırım Tatarları toplu halde askere çağrılıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da ikamet eden Kırım Tatarları, “askere alınma ile ilgili işlemlere” katılmaları için askerlik şubelerine çağrılıyor.

AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) –

Reklam alanı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da birkaç hafta önce başlatılan seferberlik dalgasının asıl hedefinin Kırım Tatarları olduğu iddia edildi. Kırım’da ikamet eden Kırım Tatarları, “askere alınma ile ilgili işlemlere” katılmaları için askerlik şubelerine çağrılıyor.

Kırım’da ikamet eden Kırım Tatarları, kendilerine askerlik şubelerine gelme talebini içeren çağrı kağıtlarının geldiğini bildiriyor. Çağrı kağıtlarının, askere çağrılma yaşını aşan Kırım Tatarlarına da gönderildiği, çağrı kağıtlarında Rusya’nın “Askeri Yükümlülük ve Askerlik İle İlgili” federal yasasına atıfta bulunulduğu belirtildi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’dan, “Karasupazar (Belogorsk) bölgesinden çağrı kağıdı geldi. Çağrı kağıdı 35 yaşındaki bir Kırım Tatarına verildi. Bu Kırım Tatarının en küçüğü 1,5 yaşında olmak üzere 3 çocuğu var. A4 kağıdında yazılan askerliğe çağrılacak insanların listesini gördüğünü bildiren Kırım Tatarı, listedeki tüm soyadların Kırım Tatar soyadı olduğunu belirtti” diye bildirildi.

http://qha.com.ua/tr/toplum/kirim-tatarlari-toplu-halde-askere-cagriliyor/142846/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.