anadoluverumelimedya.com

Cengiz Holding Cerattepe’de ormanı ele geçirdi: 3 bin 500 ağaç kesilecek

Artvin’in dünyanın 100 doğal ormanından birinin bulunduğu Cerattepe mevkiinde halkın tüm direnişine rağmen polis ve jandarma eşliğinde Cengiz Holding çalışanlarının şantiye kurma çalışmaları başladı.

Reklam alanı

‘Milletin a… koyacağız’ dediği ortaya çıkan işadamı Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in alt şirketi Eti Bakır A.Ş.’nin bakır çıkarmak için başlattığı ‘çıkarma’ iki gün boyunca polis ve jandarmanın cop ve biber gazlı saldırısıyla devam etti. Dün akşam Eti Bakır’a ait iş makineleri ve konteynerlerin yer aldığı konvoy bin 700 metre rakımlı Cerattepe’deki ormana ulaştı.

Artvinlilerin aylardır nöbet tuttuğu, Cerattepe’ye 3 kilometre uzaklıktaki kulübelere askeri birlikler konuşlandı. Jandarma, ormana yurttaşların yaklaşmasına engel olurken, Eti Bakır çalışanı 50 kişi de iş makineleriyle kanal kazımına ve şantiye kurmaya başladı.

Bu arada bazı çalışanlar da motorlu testereyle daha önceden devrildiği belirtilen çam ağaçlarını kesmeye başladı. Kesilen ağaçları işçilerin ısınmak için yakacağı belirtildi.

http://www.diken.com.tr/cengiz-holding-cerattepede-ormani-ele-gecirdi-3-bin-500-agac-kesilecek/

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.