anadoluverumelimedya.com

Atık toplayıcılarına cezalar başladı; 48 kişiye 46 bin lira ceza kesildi!

Çevre Bakanı, “Bunlar bizim görünmez savaşçılarımız” demişti

Gaziantep’te 48 atık toplayıcısına belediye ekiplerince lisansları olmadığı gerekçesiyle ‘izinsiz/belgesiz atık toplama ayırma işlemi yapmak’ adı altında 46 bin 501 TL ceza kesildi.

Reklam alanı

Hürriyet’in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesine göre sokakta kağıt toplayanlara kağıdı sattığı takdirde 20 bin TL ceza, kağıt toplayıcılarından kağıt alan firmalara 140 bin TL ceza uygulaması Gaziantep’te Hurdacı işiyle uğraşan esnafa yansıdı.

Durumdan şikayetçi olan Gaziantep Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Necati Sarı ve berberindeki hurdacı esnaf ellerindeki kesilen ceza makbuzlarıyla birlikte dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Mecliste Gaziantep milletvekilleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarı çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kesilen bu cezaları hurdacı esnafı olarak ödemelerinin imkanı olmadığını belirten Sarı, şunları söyledi:

“Polis, zabıta, Maliye, SSK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri tarafından 7 Temmuz’da bize eş zamanlı bir operasyon yapıldı. Lisansımız olmadığı bahanesiyle 48 tane esnafımıza ayrı ayrı her birine 46 bin 500 lira ile 139 bin 500 lira arasında ceza kesildi. Ardından Belediyeler tarafından iş yerlerimiz ‘derhal ticaretten men edilmesine’ diyerekten kapatma emri geldi. Biz bunları defalarca belediyelerle ve valiliklerle görüştük bir sonuç elde edemedik.

http://t24.com.tr/haber/atik-toplayicilarina-cezalar-basladi-48-kisiye-46-bin-lira-ceza-kesildi,328577

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.