anadoluverumelimedya.com

5 yılda gelen adalet! Hasan Basri Özbey beraat etti

Yargıdaki FETÖ’cü yapılanmayı açıkladığı için yargılanan Avukat Hasan Basri Özbey beraat etti

Silivri 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 2012 yılında adliye önünde yaptığı basın açıklamasında “Beşiktaş Adliyesi ve Silivri’de yuvalanan F Tipi çetenin, Türk Yargısını ele geçirmeye çalıştığını”söylediği için yargılanan Avukat Hasan Basri Özbey’in beraatine karar verdi.

 

“Adliye Teşkilatına Hakaret” savıyla açılan davada 4,5 yıldır yargılanan Av. Hasan Basri Özbey’in, savunmasında, FETÖ’cü yapılanmanın sadece Türk Yargısını ve Emniyet Teşkilatını değil bütün kurumları ele geçirmeye çalıştığını, ne yazık ki bunda da başarılar kazandığını, bu başarısını tertip ve kumpaslarla elde ettiğini belirterek, bunun artık inkar edilemez bir olgu olarak ortaya çıktığını, bütün devlet aygıtının hükümetten, yargıya FETÖ’nün kökünün kazınması için mücadele ettiğini söyledi.

Reklam alanı

Özbey, “Benim suçum bu gerçeği 5 yıl önce, yani erken söylemek midir?” dedi. Özbey, beraat kararının ardından; “Geciken adalet adalet değilse de, bu kararla FETÖ gerçeği bir kez daha mahkeme kararıyla tescil edilmiş oldu” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/5-yilda-gelen-adalet-hasan-basri-ozbey-beraat-etti-h92470.html
ulusalkanal.com.tr
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.