anadoluverumelimedya.com

Seçsis ile mücadelemde yalnız mıyım?

Evet, 23 destekçim var. Bir change.org kampanyası başlatmıştım, seçsis kullanılmasın, yerli bir yazılım kullanılsın diye bundan sonra.
Bir haberim 400 küsur kere paylaşılmıştı, demek ki burada paylaştığım şeyler görülüyor.
Bir sınıf arkadaşım “Artvin’e Dokunma” kampanyasına imza atıp, imza attım diye paylaşmış. Bilgisayar sektöründe çalışıyor. Yani ben seçsis dediğim zaman bahsettiğim şeyin ne olduğunu anlıyor.

Reklam alanı

Ülkemde, üstelik de başkentte bombalar patlıyor. Askeri lojmanların yanında. Hatta bir tuğgeneral ve eşi hafifçe yaralanıyor.
“Başkanlık için baskın seçim gelebilir” diye okuyoruz. Zaten gündemin asıl konusunun bu olduğunu biliyoruz. “Ya başkanlık, ya kaos” gazetelerde büyük başlık.
Bizim ülkede 2 saatte 70 milyon oy sayılıyor. Seçsis denen bir programla. Olmayan adreslerde insanların kaydı var. Seçsis yazılımında sonuçlara müdahale edilebildiği basında sıklıkla yer aldı. Amerika’da bunu itiraf ettiler, videosunu yayınlandı. Hatta ben burada da paylaşmıştım.
Bu yazılımın sağlaması niteliğinde yerli yazılımlar üretildi. Kontrol etmek için. Biri chp tarafından. Yani chp’nin elinde bir yerli seçim yazılımı var. Bu yazılım seçsis’in yerine kullanılabilir.
Her an bir seçim olabilir. Eğer aynı yazılımla seçimlere girilirse sonuçlar değişebilir, %20 alan %30 almış gözükebilir. Ama güvenlik kontrolü yapılmış bir yerli yazılımda bu tehlike en aza iner.
Bu durum ortada iken insanlar niye bu kampanyayı imzalamaz? O zaman bu yönetimden memnunlar ve söylenen her şeye inanıyorlar demektir.
Muhalefet niye bir yerli yazılım kullanılsın diye israr etmez? Demek ki içinde oldukları durumdan memnunlar.
Geçenlerde bir politikacı için çok olumlu bir yazı yazdım. Bu kişinin yakın çevresi, onu desteklediğini iddia edenler bu yazıyı ne beğendi, ne de paylaştı. Bu çocukluktur diyeceğim, diyemiyorum çünkü ülke olarak büyük bir mücadeledeyiz. Bu durumda bu idraksizlik beni ülke insanımın bilinç düzeyi açısından ciddi olarak üzüyor.
Bazen kimin için ne mücadelesi veriyorum diye düşünüyorum, ama sonra o 23 kişiyi görüyorum. “Değer” diyorum. 

Nevra Ölçer

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.