anadoluverumelimedya.com

Durum nedir? Son bir haftalık olaylara detaya girmeden bakarsak: Asker ve polis pkk ile mücadelede,

Evet. Kısa bir durum değerlendirmesi.
Durum nedir? Son bir haftalık olaylara detaya girmeden bakarsak: Asker ve polis pkk ile mücadelede, Amerika ve Rusya Suriye konusunda dostça olmayan planlar yapıyorlar, bazı haberlere göre Türkiye’ye karşı birleşiyorlar, Nato işe mi yarıyor, yan mı çiziyor, zarar mı veriyor konuları gündemde. Cizre’de bodrumlardan çıkmayan ve “teslim olmayacağız” diyen kişilere yapılan müdahaleler. Kabaca böyle..
Bu haberleri izliyoruz. Yandaş basın nasıl yayın yapıyor bilmiyorum, ama sosyal medyada ben bunları görüyorum.
Peki bütün bu yüksek ölçüde tatsız olaylar olurken biz ne yapıyoruz? Büyük bir kısmımız olayların ciddiyetinin farkında ve ülke güvenliği için müthiş hassas bir durumun olduğunu görüyor diye düşünüyorum. Haberleri izlemenin dışında biz ne yapıyoruz?
Bazı kişiler bir şeyler yapıyor. Bir Anayasa’yı size yedirmeyiz komisyonu kuruldu. Bu konuda bir araya gelen kişiler çalışmalarına başladı.
Bir şehrimizde vatandaşlar börek, tatlı gibi askerlerimize güç katacağı düşünülen yiyecekleri hazırlayıp gönderdiler.
Bazı gençlerimiz şehitler için güzel bir video oluşturdular ve onlara olan saygı ve minnetimizi gösterdiler. (Bu paylaştığım habere bir yorum geldi, bu videonun bazı eksiklikleri var diye. Bu da diğer gençlerimiz için bir harekete geçme ve bu videonun daha kapsamlısını yapmak için bir neden olmalı)
Ülkemiz hem bir kuşatma altında, hem de çok büyük yönetimsel sorunları var. Hukuk, ekonomi, tarım, hayvancılık, eğitim gibi ve diğer konularda bu konularla ilgili kişiler ellerinden gelenin en iyisini yapar ve kendi alanlarında problemleri düzeltmek için bir mücadele verirlerse ülke için bir şey yapmış olurlar.
Asker kendi alanında üzerine düşeni yapıyor. Diğer kişilerin tek işi de asker ne yapıyor diye izlemek değil, kendi alanlarında ülke için mücadele vermek olmalıdır.

Reklam alanı

Nevra Ölçer

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.