anadoluverumelimedya.com

Yerli bir seçim yazılımı ya olacak, ya olacak!


Yerli malı olmayan en ön plandaki şey diye sorulunca akla ne geliyor? Benim aklıma doğrudan seçsis seçim programı geliyor. Evet, ortada böyle bir yazılım var, ama aynı zamanda bunun yerli malı olanı da var.
Bu seçsis şaibeli. Bir tek Türkiye’de değil, yurt dışında da şaibeli. Diğer ülkeler ne yapıyor? Bu yazılımı kullanmıyor.
Ama ülkemizde gözardı edilen çok önemli bir konu var. BU SEÇSİS’İN YERLİ MALI OLANI MEVCUT.
Çok dikkatle dinleyin: Seçsis’in yerli malı olanı mevcut ne demek?
Şu demek: İki ayrı kurum ya da kuruluş şaibe iddiaları çok artınca kendileri bir seçim yazılımı ürettiler. Bunlardan biri CHP, diğeri ise Oy ve Ötesi. Seçsis’i kontrol amaçlı bu yazılımlar üretildi ve bu işin sonucunda bizim 2 adet yerli seçim yazılımımız var. Yani hem Chp’nin elinde, hem de Oy ve Ötesi’nin elinde yerli seçim sonuçları değerlendirme yazılımı var. Ürettiler.
İki seçim öncesi Chp bu yazılımı seçimlerde devreye sokarak anında bir çok noktada itiraz etti ve bu itirazlar seçim sonuçlarını önemli oranda etkiledi. Çok başarılı bir işti. Son seçimlerde Oy ve Ötesi’ne ve elindeki yazılıma bel bağlandı. (son seçimlerde Chp’nin elindeki yazılımı devreye soktuğuna dair bir duyum almadım) Ben de hatta bel bağlamıştım, Oy ve Ötesi’nin sonuçlarını bağımsız milletvekili adayı olarak merakla bekliyordum. Anlaşıldı ki ama, Oy ve Ötesi bağımsız milletvekili sonuçlarını paylaşmıyor. Büyük hayal kırıklığı olmuştu tarafımdan.
Ama şöyle veya böyle, ülkemizde iki adet yerli yazılım mevcut. Bir yenisinin daha yapılması da o kadar zor bir iş değil.
Bütün bunları niye yazdım? Meclisteki herkesin seçsis’ten vazgeçilmesi ve yerli yazılımların devreye sokulması nedeniyle harekete geçmesinin ülke için hayati önem taşıdığını düşünüyorum.

Reklam alanı

Nevra Ölçer

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.